|
2018-06-28 19:14:48, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Diós-vaníliás szelet
Tésztához:
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
Krémhez:
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
Tetejéhez:
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez
Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük.
Tipp:A sütit lehetőleg mindig tegyük hideg, de nem nedves helyre, mert ha a tészta megszívja magát vízzel, nagyon szivacsos lesz, de az ízéből nem veszít.
|
|
|
0 komment
, kategória: SÜTEMÉNYRECEPTEK |
|
Címkék: szétválasztjuk, belecsorgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, tojásfehérje, pudingporból, belekeverjük, csokoládéval, tojássárgája, vaníliakrém, hagyományos, tojássárgát, beletesszük, díszítéshez, porcukorral, tojássárgás, dermesztjük, citromlevet, hozzáadjuk, lisztezett, tojáshabot, lehetőleg, csokoládé, tetejéhez, megszívja, szivacsos, díszítjük, langyosra, pudingpor, tésztához, vaníliát, vaníliás, sütőport, tetejére, porcukor, alaposan, liszt felét, cukorral habbá, tojássárgás masszát, maradék lisztet, tésztát Ramával, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, vége felé, citrom reszelt, vaníliakrém tetejére, sütit lehetőleg, tészta megszívja,
|
|
|
|
Illyés Gyula - Milyen hamar. A nemzeti hovatartozás kulturá... Tavaszi kép Facebookon kaptam A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nem számIt Facebookon kaptam Esti kép Bounty krémes Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... Png virág 210 éve született a SZÓZAT meg... Facebookon kaptam Szívem Png kislány Facebookon kaptam Szép estét Fekete-erdő desszert Mindig jusson idő nevetni Neked tudnod kell Png telefon Mai harmónia kártyám Alázat s immár én is felragyogva, ért... Akarat Reménység és erő Krisztustól e... Akarat Png férfi Png fotel Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Nem méltó hozzád Hogyan lehet Jézust szenvedély... Fehér virág Mi lenne ha Png kutya Facebookon kaptam Krisztinától Próbálj meg ... Png kutya Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Png csokor Facebookon kaptam Png virág Egy lelki imádság Tanuld meg ezt a versemet Hazára minden embernek szükség... képre írva Miért nem menti meg Jézus a jó... Facebookon kaptam Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Akarat Facebookon kaptam Facebookon kaptam s immár én is felragyogva, ért... Az engedelmesség miért nem vál... Elköszönt Png lepke Adakozás Ágai Ágnes – Csendélet Alázat Jó reggelt, jó napot mindenkin... Miért kiabálunk amikor dühösek... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Akarat Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Gyerekként sokat küzdöttünk az... Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam Szép napot kívánok Weöres Sándor - A hársfa mind ... George Gordon Lord Byron: Inez... A sors Facebookon kaptam Akarat Éretlen vers 210 éve született a SZÓZAT meg... Garai Gábor - Takarítás Alvó cicák Alázat Gyerekként sokat küzdöttünk az... Illyés Gyula - Milyen hamar. Png csokor Mindig jusson idő nevetni Albert Einsteinről A jó emberek mindig szépek mar... Facebookon kaptam Sose bánj semmit A sors Próbálj meg ... Csak a fogyatkozás látható Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nevem A nemzeti hovatartozás kulturá... Egy maradéktalanul uralt világ
|
|
|
|
liszt felét, cukorral habbá, tojássárgás masszát, maradék lisztet, tésztát Ramával, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, vége felé, citrom reszelt, vaníliakrém tetejére, sütit lehetőleg, tészta megszívja, szétválasztjuk, belecsorgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, tojásfehérje, pudingporból, belekeverjük, csokoládéval, tojássárgája, vaníliakrém, hagyományos, tojássárgát, beletesszük, díszítéshez, porcukorral, tojássárgás, dermesztjük, citromlevet, hozzáadjuk, lisztezett, tojáshabot, lehetőleg, csokoládé, tetejéhez, megszívja, szivacsos, díszítjük, langyosra, pudingpor, tésztához, vaníliát, vaníliás, sütőport, tetejére, porcukor, alaposan, simítjuk, pudingot, keverjük, evőkanál, cukorból, cukorral, masszát, fahéjat, lisztet, maradék, habosra, tepsibe, tésztát, hűtőben, reszelt, krémhez, ramával, sütőpor, helyre, nedves, percig, tészta, vízzel, veszít, kikent, ízéből, nagyon, tejből, mindig, verjük, kemény, főzünk, cukrot, citrom, kenjük, kihűlt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2050
- e Hét: 12547
- e Hónap: 22900
- e Év: 82153
|
|
|