Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Diós-vaníliás szelet
  2018-06-28 19:14:48, csütörtök
 
   
 



Diós-vaníliás szelet

Tésztához:
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor

Krémhez:
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor

Tetejéhez:
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez

Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük.

Tipp:A sütit lehetőleg mindig tegyük hideg, de nem nedves helyre, mert ha a tészta megszívja magát vízzel, nagyon szivacsos lesz, de az ízéből nem veszít.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK  
Címkék: szétválasztjuk, belecsorgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, tojásfehérje, pudingporból, belekeverjük, csokoládéval, tojássárgája, vaníliakrém, hagyományos, tojássárgát, beletesszük, díszítéshez, porcukorral, tojássárgás, dermesztjük, citromlevet, hozzáadjuk, lisztezett, tojáshabot, lehetőleg, csokoládé, tetejéhez, megszívja, szivacsos, díszítjük, langyosra, pudingpor, tésztához, vaníliát, vaníliás, sütőport, tetejére, porcukor, alaposan, liszt felét, cukorral habbá, tojássárgás masszát, maradék lisztet, tésztát Ramával, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, vége felé, citrom reszelt, vaníliakrém tetejére, sütit lehetőleg, tészta megszívja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Esti kép  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szívem  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép estét  Fekete-erdő desszert  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  Png telefon  Mai harmónia kártyám  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Png férfi  Png fotel  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem méltó hozzád  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fehér virág  Mi lenne ha  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Png kutya  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png csokor  Facebookon kaptam  Png virág  Egy lelki imádság  Tanuld meg ezt a versemet  Hazára minden embernek szükség...  képre írva  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Elköszönt  Png lepke  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Éretlen vers  210 éve született a SZÓZAT meg...  Garai Gábor - Takarítás  Alvó cicák  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A sors  Próbálj meg ...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
liszt felét, cukorral habbá, tojássárgás masszát, maradék lisztet, tésztát Ramával, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, vége felé, citrom reszelt, vaníliakrém tetejére, sütit lehetőleg, tészta megszívja, szétválasztjuk, belecsorgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, tojásfehérje, pudingporból, belekeverjük, csokoládéval, tojássárgája, vaníliakrém, hagyományos, tojássárgát, beletesszük, díszítéshez, porcukorral, tojássárgás, dermesztjük, citromlevet, hozzáadjuk, lisztezett, tojáshabot, lehetőleg, csokoládé, tetejéhez, megszívja, szivacsos, díszítjük, langyosra, pudingpor, tésztához, vaníliát, vaníliás, sütőport, tetejére, porcukor, alaposan, simítjuk, pudingot, keverjük, evőkanál, cukorból, cukorral, masszát, fahéjat, lisztet, maradék, habosra, tepsibe, tésztát, hűtőben, reszelt, krémhez, ramával, sütőpor, helyre, nedves, percig, tészta, vízzel, veszít, kikent, ízéből, nagyon, tejből, mindig, verjük, kemény, főzünk, cukrot, citrom, kenjük, kihűlt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2050
  • e Hét: 12547
  • e Hónap: 22900
  • e Év: 82153
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.